FarmFacts Hungary Kft.

Legyen képben, hogy mit rejt a talaja!

A talaj egy bonyolult rendszer, amelyet pontos vizsgálatok nélkül nem ismerhetünk meg igazán. Összetett kémiai, biológiai és fizikai folyamatok összhangja teszi lehetővé, hogy a növényállományunk akadálytalanul fejlődhessen és a legnagyobb hozamot produkálhassa.

Ahhoz, hogy ezeket a folyamatokat igazán megismerjük és lássuk, hogy mi is van a talajban, a legkönnyebben a talajmintavétel segítségével valósíthatjuk meg.

Ma már tudjuk, hogy a talaj tápanyagvizsgálata elengedhetetlen feltétele a gazdaságos tápanyag-utánpótlás meghatározásának, amely akkor lehet hatékony, ha a gazdaság sajátosságaihoz és egyedi igényeihez igazodik. Fontos a talajvizsgálat pontos előkészítése is, hiszen csak egy előre megtervezett és tökéletesen végrehajtott GPS alapú precíziós mintavétel biztosíthat valóban reprezentatív talajmintát.

Már húsz éves tapasztalattal végezzük, kiemelkedő minőségben a gyors és hatékony, helyspecifikus talajmintavételeket, automata mintavevővel és ehhez megbízható laborhátteret is biztosítunk. A Wintex talajmintavevők magyarországi forgalmazását is végezzük.

A nagy tapasztalat mellett egy egyedülálló rendszert alkalmazunk a talajvizsgálat során. A TalkingFields térképeken alapuló, 3 hektáros zónákat felölelő talajmintavétel és a pontos laboranalízis véleményünk szerint a korszerű növénytermesztés egyik alapköve.

Az optimális és kimagasló minőségű mintavétel alapja a TalkingFields (TF) Zónatérkép, amely a TF-alaptérkép alapján készül és a hasonló termőképességű területeket fogja össze a mintavételi zónákká.

A zónák biztosítják a mintavétel útvonalát is, így egyben a hatékony és célorientált mintavételt is lehetővé teszik, amely javítja a pontosságot és időt takarít meg vele. A mintavételt követő laboranalízis valósághűen megmutatja, hogy a tábla mely részén áll vagy állhat fenn kedvezőtlen tápanyagellátás a növényei számára. Az eredményeket tartalmazó mappa tápanyagtérképekkel, táblakiértékelésekkel és tápanyagutánpótlási tervvel rendelkezik, amely segít minden gazdálkodónak igazán precízen és költséghatékonyan megtervezni a tápanyag-utánpótlást.

A talajmintavétel megtervezésének, végrehajtásának és a laboreredmények használatának optimális eszköze a NEXT Farming Pro szoftvercsomag, amely teljeskörűen támogatja a precíziós gazdálkodást. Így egy helyen, egy felületen találunk minden információt és a kijuttatási (applikációs) térképek is könnyedén elkészíthetők a talajvizsgálati eredmények, illetve az ajánlási értékek alapján.

A bővített talajvizsgálat mellett, szaktanácsadással egybekötve, lehetőséget biztosítunk partnereinknek a kationcsere kapacitás meghatározására is, mely a talaj tápanyag megtartó és tápanyag leadó képességéről ad felvilágosítást. Ez rendkívül fontos információ, hiszen hiába van jelen a talajban a tápanyag, ha az a növény számára nem felvehető.

Az alábbi 10 pont igazolja, hogy ha mind a hardver, mind a szoftver, mind a szolgáltatás egy kézből érkezik, akkor egy homogén, a folyamat minden elemében egymáshoz illeszkedő rendszert tudunk működtetni.

  1. Menedzsmentzónák lehatárolása a TalkingFields térképek alapján
  2. A mintavételi terv elkészítése a NEXT Farming Pro programcsomagban
  3. A mintavételi terv exportja tetszőleges eszközre a mintavételhez
  4. Talajmintavétel WINTEX automata mintavevőkkel (a NEXT Farming hivatalos forgalmazó Magyarországon)
  5. Laboreredmények importja a NEXT Farming Pro szoftvercsomagba
  6. Kationcsere kapacitás meghatározása, szaktanácsadással
  7. Eloszlási térképek és mintavételi jegyzőkönyv készítése a NEXT Farming Pro programcsomagban
  8. Kijuttatási (applikációs) térképek készítése a talajvizsgálati eredmények alapján a NEXT Farming Pro szoftvercsomaggal
  9. A kijuttatási (applikációs) térképek exportja a monitorok számára (SHP, ISOXML stb.) formátumokban
  10. A kijuttatott tápanyagok térképi és táblatörzskönyvi dokumentálása a NEXT Farming Pro szoftvercsomaggal, a monitorok adatai alapján

Ismerje meg talajait, keressen minket bizalommal!

Talajvizsgálati eredmények eloszlási térképen
crossmenuchevron-down