FarmFacts Hungary Kft.

Térképek használata a növénytermesztésben

A térképes megoldások azok a precíziós gazdálkodásban használt technológiák, amelyek az elmúlt években jelentősen hozzájárultak a mezőgazdasági termelékenység és hatékonyság növekedéséhez.

Ezek az innovatív technológiák a műholdas helymeghatározást (GPS), távérzékelést és térinformatikai rendszereket (GIS) használják a mezőgazdasági területek, a termelési folyamatok és az erőforrások pontos meghatározására és menedzselésére.

A mezőgazdasági térképek alkalmazásának célja

A térképek segítséget nyújtanak a talaj típusának, termőképességének, tápanyagtartalmának és vízelvezetési tulajdonságainak megismerésében és megértésében. A talaj megismerésén túl a térképek pontos képet adnak a növényállomány aktuális vagy korábbi állapotáról is, legyen ez biomassza vagy NDVI érték. Ezek az információk azonnali segítséget jelentenek a gazdálkodóknak, hiszen mindig a pontos adatok alapján tervezhetik meg a vetési, trágyázási és tápanyag-kijuttatási stratégiájukat, valamint optimalizálhatják a víz- és tápanyag-gazdálkodást, amelynek köszönhetően fenntarthatóbb gazdálkodást végezhetnek földjeiken. 

Nagyobb hozam térképekkel

A térképek a mezőgazdaságban számos különböző célra és területen hasznosíthatók, és különféle típusú térképek segíthetnek a gazdálkodóknak a hatékonyabb termelés és a fenntartható gazdálkodás elérésében. 

Komplex számítási és kiértékelési programok teszik lehetővé, hogy a nyers adatokból magas szinten feldolgozott, különleges hozzáadott értéket képviselő térképek készüljenek. Ezek a térképek megbízható és tűpontos információt nyújtanak a táblán belüli különbségekről.

Partnereinket a következő térképekkel segítjük

A térképek használatával megszerezhető előnyök

  • Mindig pontosan látjuk a táblán belüli különbségeket
  • Döntéstámogatást nyújt a precíziós gazdálkodásban
  • Elősegíti az adatalapú gazdálkodást
  • Univerzálisan használható, standard formátumok (XML, SHP) 
  • Alapot biztosít a változó tőszámú vetés kijuttatási (applikációs) térképeinek és a tápanya-gutánpótlás kijuttatási (applikációs) térképeinek
  • NEXT Farming Pro programmal tökéletesen együttműködik

Használja ki Ön is a térképek nyújtotta extra információkat!

Műholdas és egyéb térképek
crossmenuchevron-down